Followers

December 1, 2012

Posted by reza ahmad | File under :

kalau sesiapa berminat boleh tengok sini ye

October 22, 2012

Posted by reza ahmad | File under :

kali ni reza nak share pasal wedding-wedding palk okiee, jum tengok sini, mana la tau korang nak kawen ke, nak tunang ke, nak konvo ke, nak ade majlis cukur jambul ke, hari jadi ke, semua bole, jum ushar jum :)

PAKEJ NIKAH SANDING 1

RM1000 (bergantung pada tempat) 1 hari nikah sanding

+unlimited photoshoot
+indoor+outdoor
+mockup sticky album
+cd
.....................................................................................

PAKEJ NIKAH SANDING 2

RM1600 (bergantung pada tempat) 2 hari nikah sanding

+unlimited photoshoot
+indoor+outdoor
+mockup sticky album
+cd
+frame gambar+gambar
....................................................................................
PAKEJ BERTUNANG
RM500 (bergantung pada tempat)
+CD
+unlimited shoot
+frame
....................................................................................

PAKEJ KONVO
RM150 pre convo+makeup+cd

.....................................................................................
.....................................................................................
TAMBAHAN
.....................................................................................

kami juga ade sepasang baju bersanding warna hijau untuk disewa 
+RM1200 siap dengan aksesori

................................................................................
perkhidmatan video semasa nikah/pre wedding dan sanding juga disediakan jika berminat 
+500
...............................................................................

makeup artis jika berminat 
+150 1 event



UNTUK MAKLUMAT LANJUT BOLEH KLIK SINI

October 16, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
memandangakan hari ni tak atude kelas, xde kerja, dari duduk online tak tentu hala, reza boh la gmbr yang dah reza edit kat sini jum tengok jum malas nak bebel panjang nanti korang lak malas baca..hehe

ni pic sebelum reza edit

ikhsan google
yang bawah ni lak reza dah edit, tengok ade beza tak? ke makin tak cantik? hehe pape  pon komen la ea, komen banyak-banyak tau :P hehe

da edit, cantik? ke tak? hehe
korang komen la sesuka hati ea.. kutuk pon xpe :( hehe... k la free nanti reza update lagi eh.. babai :)

July 1, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
salam and greetings, selamat 1 julai, pejam celik da msk bulan 7 dah kan..wah lagi berapa hari g nak pose, hari ni reza nak share ngn korang reza ade buat t-shirt, kalau korang berminat bole inbox reza ea... :) xpon email reza muhammadrezaahmad@yahoo.com... :) jom tengok bawah ni...


i am blogger (klik untuk besar)
ape pendapat korang? kalau berminat g tw yer.. lg bnyk lagi bgs :) hehe...

Harga Sehelai: 30 termasuk penghantaran
warna: Hitam dan putih (kalau banyak boleh warna lain)

untuk maklumat tambahan boleh email reza seperti di atas ye... :)

June 23, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
salam, kali ni ade free time sikit sbb sabtu x g mne pon, dok bilik sahaja menyiapkan kerja2 yg x sudah ni, dalam masa sama smpt jugak buat 1 entry ni... ni yg pasal uncle tanya tu... jum tengok bawah ni reza ade buat sticker utk faculty art and design Uitm, faculty art and design...jum tgk..
saiz die 9x10 cm, cam korang tampal kat kereta korang tu..


kalau design sendiri kena minimum 100 helai sbb printing xde buat sikit2


kalau mane tau ade nak reza designkn pon bole juga...tambah cikit harga la :P hehe


kalau nak design BAJU pon boleh...


nak design pape pon bole selagi nama design...hehe



June 21, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
nk share kat korang, sblm tido ni...hehe ce tgk tshirt ni...x cntik lor...design cincai jer...tapi korang komen2 r ea :) hehe tgk ni...


ats tu tuk mioww...yg bawah tuk kapell....hehe...kalau rase xcntik jgn kutuk...ngs kang....hehe... tdo dulu...salam....zzzz
Posted by reza ahmad | File under :
reza da lama x update entry, bz gler skng nga final, bnyk sg assignments kene buat, xpe pasni reza update smula n tnjuk kat korang design2 reza eh, kalau korang rajin2 komen la n singgah la selalu tw...nanti reza sempat, reza singgah blog korang lak ok :) wat masa ni quite bz la...hehe...


bnyk keje, nanti da free reza update design bnyk2 ok :)



May 28, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
kali ni reza nak share ngn korang reza buat gif ni, cer tgk tomei x? :P hehe

cantik n comei x? hehe...koomen tw kalau korang ske miow2..hehe

May 25, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
entry kali ni nak share moment2 indah time melawat kat cameron nih, sonok gak la time ni sbb ujan gerimis2 je...cam gerimis mengundang lak, eheeh, jum la tgk gambar2 bawah ni taw... :) same tu kalau korang ade pengalamn best2 kat sini korang share la sekali ehh... jum tengok jum...

ske giler tengok bunga ni tu yg amek tu :)

cactus warna merah
 
datang jangan lupe rasa teh sini tau (-__-)v

best time ni hujan

bunga banyak kat sini cantik2 :)

ni bunga lavender kot? hehe tak tau sangat :P
korang share la plak korang punya pengalaman ke tau :) maceh luang masa tengok sini, lawat sini selalu tau :)

May 21, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
memandangkn batuk ngn flu dan nk ok da, so terasa nk share ngn korang pic ni, ptg yg indah ni nk share ngn korang, ni part of my work, cer komen :P hehe...

wat sendiri ni tw :P

rajin2 korang komen la skali ea, komen skali dapan doposen :P hehe....

May 15, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
walaupun dalam keadaan demam skang ni gigihkn jugak diri nak share something ni, crita ni banyak kali da aku dengar, kalau korang da dengar wat2 x taw da la eh...jum bace sini jum...




Suatu hari seorang bayi siap untuk dilahirkan ke dunia...

Dia bertanya kepada Tuhan :
" Para malaikat disini mengatakan bahawa besok Engkau akan mengirimkan saya kedunia, tetapi bagaimana cara saya hidup disana; saya begitu kecil dan lemah ?"

Dan Tuhan menjawab:
"Aku telah memilih satu malaikat untukmu. Ia akan menjaga dan mengasihimu ."

Bayi bertanya lagi:
"Tetapi disini; didalam syurga ini, apa yang saya lakukan hanyalah bernyanyi, bermain dan tertawa...Inikan sudah cukup bagi saya untuk berbahagia."

"Malaikatmu akan bernyanyi dan tersenyum untukmu setiap hari. Dan kamu akan merasakan kehangatan cintanya dan menjadi lebih berbahagia"

"Dan bagaimana bisa saya mengerti disaat orang-orang berbicara kepada saya jika saya tidak mengerti bahasa mereka ?"

"Malaikatmu akan berbicara kepadamu dengan bahasa yang paling indah yang pernah kamu dengar; dan dengan penuh kesabaran dan perhatian. Dia akan mengajar kepadamu cara berbicara."

"Dan apa yang akan saya lakukan saat saya ingin berbicara kepadaMu ?"

"Malaikatmu akan mengajarkan bagaimana cara kamu berdoa"

"Saya mendengar bahawa di Bumi banyak orang jahat. Siapa yang akan melindungi saya ?

"Malaikatmu akan melindungimu; walaupun hal tersebut mungkin akan mengancam jiwanya"

"Tapi, saya pasti akan merasa sedih kerana tidak melihatMu lagi"

"Malaikatmu akan menceritakan kepadamu tentang Aku, dan akan mengajarkan bagaimana agar kamu bisa kembali kepadaKu; walaupun sesungguhnya Aku akan sentiasa disisimu"

Disaat itu, Syurga begitu tenang dan heningnya sehingga suara dari Bumi dapat terdengar, dan sang bayi bertanya perlahan "Tuhan, jika saya harus pergi sekarang, bisakah Kamu memberitahuku nama malaikat tersebut ?"
"Kamu akan memanggil malaikatmu itu: "IBU "

Ingatlah sentiasa kasih sayang dan pengorbanan ibu. Berbakti, berdoa dan cintailah dia sepanjang masa..... Dialah sesatunya harta yang tiada galang gantinya dunia akhirat....

Dan untuk para ibu, ingatlah kisah ini dikala kamu hilang sabar dengan karenah anak-anak yang sedang embesar...sesungguh nya Syurga itu dibawah telapak kakimu...

dengar lagu ni skali taw :)




May 14, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
cian kn kat aku, demam la pulak, nk design2 nk tnjuk kt korang pon x mmpu (update blog mmpu lak) err...
start smlm je da
sakit tekak, sakit kpala, badan panas :(

melepek kat rumah :(
tadi baru jer pas bli asm jawa..kalu kat umah bole wat sendiri, kt sini beli je, beli ngn stresils skali, aku kalau skt tkk mkn strepsil cenggini

mkn yg ni plg cepat baik bg aku

kalau kat umah lak lain macam, dok je tebongkang depan tb, yela kn x ley tdo, dok depan tb layan cerita ni..

demam2 tengok katon kalau kt uma
bile demam x kebah2 lagi mak aku boh la daun bunga raya kat kepala, orang2 tua kata kalau nak sejukkan kepala bubuh air ramasan daun bunga raya dengan air kat ats kepala, akau rase betol la sebab bila dah buat tu rase ok je kpla..cer tgk sini

sapu ats kpala camni

pastu lak abah aku bli panadol ngn air cap badak, hehe, ingtkn badak brendam tol2 dulu :P


air yg mana badak berendam dalam die :P
dah tu nanti abah aku belikan sup ayam ke daging ke, seronok kalau demam kt umah ni, smua orang nk jaga n amek berat...

sedap makan sup demam2 ni, yumm
ni jela nak melalut, pasni nk melepek atas tilam lak kpala da pusing.. ~!@#$$%....

May 13, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
kali ni nk tnjuk korang, work aku ni.. buat pasal iklan mimyak wangi...tapi botol tu kosong je..sbg cntoh jer..eheh jgn komen botol tu lak tw :P hehe...jum ushar bawah ni


cer komen sikit...hehe :)

May 11, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
hari ni aku blaja samting baru..mekasih kat amoi cincai sbb die tanye ade banner exchange ke x.. aku pon penin la sbb aku xde g.. ape lagi aku pon cari la tutorial, last skali jumpe la jugak.. ni la hasilnya :)




*Copy And Paste it into your blog ok?:)




korang jangan lupe tmbh aku punya banner ehh :P hehe...

May 6, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
hari ni entry tebaru pasal work aku, korang komen la tw, hehe... ni aku wat sndri ok..jgn kate ciplak lak :P hehe..cakap banyak tarak guna..jum ushar gamabr bawah ni..


kalau ade yang berminat nak wat photoshoot korang sendiri bole la calling2 yer :) maceh korang yg sudi jengah sini..kalau komen lg syg korang..ehehe....


May 5, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
Entry kali ni nak ajar koarng cara nak potong gambr guna PHOTOSHOP(PS). senangn jer, caranya korang kena ade PS dula la sebelum nak cut kan, kalau korang xde lagi PS, klik sini aku ade ajar cara nak cut kat entry lepas.
yang da ade 2 korang open application PS korang tu camni...

bukan application korang camni
pastu korang open la pic ape yg korang nak cut tu, kat sini aku pilih gambar
korang tekan ctrl+O serentak atau pergi dekat file then korang pilih open camni

korang cari file yg korang nak cut tu
pas da pilih korang tekan open, cam atas ni aku pilih gamabr DATUK SITI
bawah ni lak gambar yang aku da open da

camni bile da open
mesti korang da bosan pk bile la nak cut kn? hehe sabar2 nak bagi taw la ni... bila da bukak gambar korang tekan huruf  P kat koray punya keyboard korang P ni shortcut untuk tool pen dalam PS ni.
bila da tekan p nanti kua la camni ade gmbar pen.

nanti kua pen cam merah yang aku tunjuk atas ni


pastu korang buat macam bawah ni, ikut keliling gambar yang korang nak cut tu, antara 1 titik dengan titik pen 2 korang kena tekan Alt baru bole sambung titik kalau x nanti x bole..

last skali pastikan titik pen yg petama dan terakhir bertemu, kalau tak nanti tak jadi pulak..tengok bawah ni titik mula dengan akhir dan jumpa.

klik gambar untuk besarkan
pastu korang klik kanan kat gambar tu...kua macam bawah ni..

pilih make selection

pastu akan keluar macam ni

klik ok
pas da klik ok automatik akan keluar titik2 macam bawah ni

keluar titik2 macam ni pastikan kat layer yang   korang nak cut tu yang warna biru atas ni
yang bawah ni last step, korang pilih select bar ats sekali then pilih inverse, pastu korang tekan delate...jadi cam bawah ni...

tada da ilang latarbelakang DATUK SITI :) 

penatnyer wat tutorial ni...huhu, kalau korang xpaham ke pape ke komen la ye :) selamat mencube...


April 14, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
ni cite zaman memude dulu, zaman ni x pk pape g nk kje pe ke, nk msk unibesiti ke, ne ade ade pikir pon, kdg rndu r zaman kcik2 dlu, yela dlu tnggungjwb x bsar kn? skng ni assimen blmbak2, kdg kne pk carik duet smpingan, so wat la freelance, mendesign kad kawen la, amek gmbr owg kawen la, dok dsgn bunting, banner la...eh melalut lak da..huhu.. sbnanyer nk cite zaman skola dlu..msk skola dlu memula pakai beg ade gmbr gajah, mak bli, hehe cumei tww beg 2.. msk la skola abh bawakkn sbb time kcik kn beg berat, ni cite zaman skola dlu dapt msk 1M kire kelas kedua tpndai la.
zaman kecik2 skola xbez, da msk unibesiti ingt skola lak :P
ingt lagi time nk msk skola dlu ade cm pekse la jugak, kire nk tntukan kne msk kelas ape la, aku pon jawab la...jawab pnye jawab x pasan lak aku jawab sblh jer, sblh lagi x jwb, so sbb 2 aku dapt msk kelas 1M, kelas 2 kat blakng skola, ingt g cikgu aku nama CIKGU HANIM, baik ckgu ni ske bcerita..bezz la jugak..

hari kedua da kne bgn pg lak, kol 6 da bgn, x bestnyer skola time 2 kn :( huhu... tp tpksa r jugak bgn, da bgn memacam dok pk dalm kpala, pasal keje skola la, dok pk jadual waktu la

cenggini la kot time aku tido kcik2 dlu hehe

bgn2 mak da siapkn air panas, hehe dok kg kn sejuk ne ade heater, mndi la aku gne air pns 2, sdp r jgk, x caye try r. pas 2 mak da sdiakn air sirap bawak bekal. hehe.

bekal air berisi sirap
bawak la bekal kn, abah bg 30c jer zamn 2 thn 1996 or 1995 la kot, kueh pon seposen je, skng mau2 3posen ke 5 posen kn, mahal tol kn, kalau cm dlu kn jimat..haha. pa2 abh anta la g skola naik moto HONDA 80
lebih krg cenggini la mto abah aku
maka naik la kami 3 orang, aku, abang ngn abh anta kitang g skola, abg aku time 2 skola mnngh da, so aku x jmpe die pon kt skola 2, smpai je skola abah da tinggal aku, xde tnggu2 da, so aku msk la, pnye la cnfident cari kelas 1M, tp giler kentang aku x jmpe (yela time 2 dak2 g tgk kelas same jer  kn) aku da nk ngs da, tetibe ade sorang pkcik tnye nape, aku g tw la x jmpe clss, nasib bek pkcik 2 baik, hehe, sape tah aku pon x ingt da.btw tengkiuu pkcik.

time rehat lak aku dok beli kopok lekor yg liat 2 la, cenggini la:


keropok lekor lembik
aku x pna mkn masa 2, mkcik kntin lak msk cm x msk je kopok 2, cm nk mntah aku mkn, aku pe g tgk sekeliling xde sape nmpk, aku buang bwh meja mkn skola..haha kelakar lak masa 2, yela lembik je kn mne x rase cm 2... haha. ni la knangan aku masa darjah 1 dulu, mesti korang ade knangan best2 jugak kn? :) tp skng aku bngga aku da kt menara gading da, smua 2 jadi knangan indah masa skola aku, time kasih cekgu HANIM ajar aku math merangkap cekgu kelas time dajah 1...


zaman kecik2 zaman yg xley lupe :)

April 4, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
hi there, this is my sample of work
product: SEIKO
model: ADZRIE

ni step2 yg saya buat sblum buat seiko magazine ads ni. saya guna software aadobe nak hasilkan work ni
kalau korang berminat nak belaja ke, ada nak buat photoshoot just email me ya
 ni la step2 die

1st, amek pic dlu guna lighting yang sesuai, sy guna NIKON DSLR je..ni hasil die

kacak abeh da model aku, hehe
then sy msukkan plak gmbr ats ni dlm software photoshop, so jd la cm bawah ni pulak

ade pebezaan? tgk btl2 ok
kalau korang tgk btl2 mst korang pasan, kulit da licin n smooth, aslnyer x licin pon, full of scar :p hehe..lg 1 sy dok ltak logo seiko 2, ni just memula je, mesti korang x sabr nk tgk gmbr da siap kn? sabo2, ade g step nk tnjuk ni.

penambahan shadow
kalau korang perhati, gmbr ats ni da ade pnambahan shadow kat pipi da glap sblah,n gmbr dah disengetkan sikit pasan x? pas da sudah tmbh shadow, sy apply brush palk kat background die macam bawah ni.


msk brush kat blakang
gmbr ats ni plak da apply brush, then trus masukan dalm PS lightroom supaya jadi black n white cm ats ni.

ok da nk siap dah. gmbr bawah ni lak saya dah msukkan layout(susun atur) ape yg nak masukkan dalam gambr ni.

layout awal
ok last skali masukkn typo(tulisan) yang sesuai, jadi la macam bawah ni.

da siap da :)

untuk pengetahuan korang gambr jam ats ni yg besar buak jam seiko, jam lain saje je ltak sbb nak post kat blog, tp yg model pakai 2 mmg btl jam seiko. pas ni baru sy tukar gmbr seiko sbb mals nk shoot gmbr jam 2..hehe :) ok 2 je nk share ngn korang hr ni, kalau sepe minat nak belaja ke, minat nk sy amekkn gmbr ke bole tgk sini untuk maklumat lanjut ok. thnks to model: ADZRIE