Followers

April 4, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
hi there, this is my sample of work
product: SEIKO
model: ADZRIE

ni step2 yg saya buat sblum buat seiko magazine ads ni. saya guna software aadobe nak hasilkan work ni
kalau korang berminat nak belaja ke, ada nak buat photoshoot just email me ya
 ni la step2 die

1st, amek pic dlu guna lighting yang sesuai, sy guna NIKON DSLR je..ni hasil die

kacak abeh da model aku, hehe
then sy msukkan plak gmbr ats ni dlm software photoshop, so jd la cm bawah ni pulak

ade pebezaan? tgk btl2 ok
kalau korang tgk btl2 mst korang pasan, kulit da licin n smooth, aslnyer x licin pon, full of scar :p hehe..lg 1 sy dok ltak logo seiko 2, ni just memula je, mesti korang x sabr nk tgk gmbr da siap kn? sabo2, ade g step nk tnjuk ni.

penambahan shadow
kalau korang perhati, gmbr ats ni da ade pnambahan shadow kat pipi da glap sblah,n gmbr dah disengetkan sikit pasan x? pas da sudah tmbh shadow, sy apply brush palk kat background die macam bawah ni.


msk brush kat blakang
gmbr ats ni plak da apply brush, then trus masukan dalm PS lightroom supaya jadi black n white cm ats ni.

ok da nk siap dah. gmbr bawah ni lak saya dah msukkan layout(susun atur) ape yg nak masukkan dalam gambr ni.

layout awal
ok last skali masukkn typo(tulisan) yang sesuai, jadi la macam bawah ni.

da siap da :)

untuk pengetahuan korang gambr jam ats ni yg besar buak jam seiko, jam lain saje je ltak sbb nak post kat blog, tp yg model pakai 2 mmg btl jam seiko. pas ni baru sy tukar gmbr seiko sbb mals nk shoot gmbr jam 2..hehe :) ok 2 je nk share ngn korang hr ni, kalau sepe minat nak belaja ke, minat nk sy amekkn gmbr ke bole tgk sini untuk maklumat lanjut ok. thnks to model: ADZRIE