Followers

April 14, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
ni cite zaman memude dulu, zaman ni x pk pape g nk kje pe ke, nk msk unibesiti ke, ne ade ade pikir pon, kdg rndu r zaman kcik2 dlu, yela dlu tnggungjwb x bsar kn? skng ni assimen blmbak2, kdg kne pk carik duet smpingan, so wat la freelance, mendesign kad kawen la, amek gmbr owg kawen la, dok dsgn bunting, banner la...eh melalut lak da..huhu.. sbnanyer nk cite zaman skola dlu..msk skola dlu memula pakai beg ade gmbr gajah, mak bli, hehe cumei tww beg 2.. msk la skola abh bawakkn sbb time kcik kn beg berat, ni cite zaman skola dlu dapt msk 1M kire kelas kedua tpndai la.
zaman kecik2 skola xbez, da msk unibesiti ingt skola lak :P
ingt lagi time nk msk skola dlu ade cm pekse la jugak, kire nk tntukan kne msk kelas ape la, aku pon jawab la...jawab pnye jawab x pasan lak aku jawab sblh jer, sblh lagi x jwb, so sbb 2 aku dapt msk kelas 1M, kelas 2 kat blakng skola, ingt g cikgu aku nama CIKGU HANIM, baik ckgu ni ske bcerita..bezz la jugak..

hari kedua da kne bgn pg lak, kol 6 da bgn, x bestnyer skola time 2 kn :( huhu... tp tpksa r jugak bgn, da bgn memacam dok pk dalm kpala, pasal keje skola la, dok pk jadual waktu la

cenggini la kot time aku tido kcik2 dlu hehe

bgn2 mak da siapkn air panas, hehe dok kg kn sejuk ne ade heater, mndi la aku gne air pns 2, sdp r jgk, x caye try r. pas 2 mak da sdiakn air sirap bawak bekal. hehe.

bekal air berisi sirap
bawak la bekal kn, abah bg 30c jer zamn 2 thn 1996 or 1995 la kot, kueh pon seposen je, skng mau2 3posen ke 5 posen kn, mahal tol kn, kalau cm dlu kn jimat..haha. pa2 abh anta la g skola naik moto HONDA 80
lebih krg cenggini la mto abah aku
maka naik la kami 3 orang, aku, abang ngn abh anta kitang g skola, abg aku time 2 skola mnngh da, so aku x jmpe die pon kt skola 2, smpai je skola abah da tinggal aku, xde tnggu2 da, so aku msk la, pnye la cnfident cari kelas 1M, tp giler kentang aku x jmpe (yela time 2 dak2 g tgk kelas same jer  kn) aku da nk ngs da, tetibe ade sorang pkcik tnye nape, aku g tw la x jmpe clss, nasib bek pkcik 2 baik, hehe, sape tah aku pon x ingt da.btw tengkiuu pkcik.

time rehat lak aku dok beli kopok lekor yg liat 2 la, cenggini la:


keropok lekor lembik
aku x pna mkn masa 2, mkcik kntin lak msk cm x msk je kopok 2, cm nk mntah aku mkn, aku pe g tgk sekeliling xde sape nmpk, aku buang bwh meja mkn skola..haha kelakar lak masa 2, yela lembik je kn mne x rase cm 2... haha. ni la knangan aku masa darjah 1 dulu, mesti korang ade knangan best2 jugak kn? :) tp skng aku bngga aku da kt menara gading da, smua 2 jadi knangan indah masa skola aku, time kasih cekgu HANIM ajar aku math merangkap cekgu kelas time dajah 1...


zaman kecik2 zaman yg xley lupe :)

10 comments:

Rizzyanaphotography said...

hehehehehe kelakar lah

reza ahmad said...

heeee

Harga Trica Jus said...

:D

AmoyCincai said...

besh nya lekor...mintak~~

reza ahmad said...

err...1 singgit..haha

Trica Jus said...

setuju setuju setuju (ipin !) hhe

Niswatus Solikah Samik said...

zaman skola zaman plg indah kan.. even dah tua tp ttp xley lupa kngn2 tu semua.. hehe.. nice! =)

reza ahmad said...

aah skola g best kn :P hehe

sherah said...

rindu sgt zaman kecik2 dulu..huhu

Munirah Shamsudin said...

setakat ni lah. semua nya ok.



kalau part keropok lekor tu,
makcik kantin sekolah rendah eden jual yang liat.