Followers

May 28, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
kali ni reza nak share ngn korang reza buat gif ni, cer tgk tomei x? :P hehe

cantik n comei x? hehe...koomen tw kalau korang ske miow2..hehe

May 25, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
entry kali ni nak share moment2 indah time melawat kat cameron nih, sonok gak la time ni sbb ujan gerimis2 je...cam gerimis mengundang lak, eheeh, jum la tgk gambar2 bawah ni taw... :) same tu kalau korang ade pengalamn best2 kat sini korang share la sekali ehh... jum tengok jum...

ske giler tengok bunga ni tu yg amek tu :)

cactus warna merah
 
datang jangan lupe rasa teh sini tau (-__-)v

best time ni hujan

bunga banyak kat sini cantik2 :)

ni bunga lavender kot? hehe tak tau sangat :P
korang share la plak korang punya pengalaman ke tau :) maceh luang masa tengok sini, lawat sini selalu tau :)

May 21, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
memandangkn batuk ngn flu dan nk ok da, so terasa nk share ngn korang pic ni, ptg yg indah ni nk share ngn korang, ni part of my work, cer komen :P hehe...

wat sendiri ni tw :P

rajin2 korang komen la skali ea, komen skali dapan doposen :P hehe....

May 15, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
walaupun dalam keadaan demam skang ni gigihkn jugak diri nak share something ni, crita ni banyak kali da aku dengar, kalau korang da dengar wat2 x taw da la eh...jum bace sini jum...




Suatu hari seorang bayi siap untuk dilahirkan ke dunia...

Dia bertanya kepada Tuhan :
" Para malaikat disini mengatakan bahawa besok Engkau akan mengirimkan saya kedunia, tetapi bagaimana cara saya hidup disana; saya begitu kecil dan lemah ?"

Dan Tuhan menjawab:
"Aku telah memilih satu malaikat untukmu. Ia akan menjaga dan mengasihimu ."

Bayi bertanya lagi:
"Tetapi disini; didalam syurga ini, apa yang saya lakukan hanyalah bernyanyi, bermain dan tertawa...Inikan sudah cukup bagi saya untuk berbahagia."

"Malaikatmu akan bernyanyi dan tersenyum untukmu setiap hari. Dan kamu akan merasakan kehangatan cintanya dan menjadi lebih berbahagia"

"Dan bagaimana bisa saya mengerti disaat orang-orang berbicara kepada saya jika saya tidak mengerti bahasa mereka ?"

"Malaikatmu akan berbicara kepadamu dengan bahasa yang paling indah yang pernah kamu dengar; dan dengan penuh kesabaran dan perhatian. Dia akan mengajar kepadamu cara berbicara."

"Dan apa yang akan saya lakukan saat saya ingin berbicara kepadaMu ?"

"Malaikatmu akan mengajarkan bagaimana cara kamu berdoa"

"Saya mendengar bahawa di Bumi banyak orang jahat. Siapa yang akan melindungi saya ?

"Malaikatmu akan melindungimu; walaupun hal tersebut mungkin akan mengancam jiwanya"

"Tapi, saya pasti akan merasa sedih kerana tidak melihatMu lagi"

"Malaikatmu akan menceritakan kepadamu tentang Aku, dan akan mengajarkan bagaimana agar kamu bisa kembali kepadaKu; walaupun sesungguhnya Aku akan sentiasa disisimu"

Disaat itu, Syurga begitu tenang dan heningnya sehingga suara dari Bumi dapat terdengar, dan sang bayi bertanya perlahan "Tuhan, jika saya harus pergi sekarang, bisakah Kamu memberitahuku nama malaikat tersebut ?"
"Kamu akan memanggil malaikatmu itu: "IBU "

Ingatlah sentiasa kasih sayang dan pengorbanan ibu. Berbakti, berdoa dan cintailah dia sepanjang masa..... Dialah sesatunya harta yang tiada galang gantinya dunia akhirat....

Dan untuk para ibu, ingatlah kisah ini dikala kamu hilang sabar dengan karenah anak-anak yang sedang embesar...sesungguh nya Syurga itu dibawah telapak kakimu...

dengar lagu ni skali taw :)




May 14, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
cian kn kat aku, demam la pulak, nk design2 nk tnjuk kt korang pon x mmpu (update blog mmpu lak) err...
start smlm je da
sakit tekak, sakit kpala, badan panas :(

melepek kat rumah :(
tadi baru jer pas bli asm jawa..kalu kat umah bole wat sendiri, kt sini beli je, beli ngn stresils skali, aku kalau skt tkk mkn strepsil cenggini

mkn yg ni plg cepat baik bg aku

kalau kat umah lak lain macam, dok je tebongkang depan tb, yela kn x ley tdo, dok depan tb layan cerita ni..

demam2 tengok katon kalau kt uma
bile demam x kebah2 lagi mak aku boh la daun bunga raya kat kepala, orang2 tua kata kalau nak sejukkan kepala bubuh air ramasan daun bunga raya dengan air kat ats kepala, akau rase betol la sebab bila dah buat tu rase ok je kpla..cer tgk sini

sapu ats kpala camni

pastu lak abah aku bli panadol ngn air cap badak, hehe, ingtkn badak brendam tol2 dulu :P


air yg mana badak berendam dalam die :P
dah tu nanti abah aku belikan sup ayam ke daging ke, seronok kalau demam kt umah ni, smua orang nk jaga n amek berat...

sedap makan sup demam2 ni, yumm
ni jela nak melalut, pasni nk melepek atas tilam lak kpala da pusing.. ~!@#$$%....

May 13, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
kali ni nk tnjuk korang, work aku ni.. buat pasal iklan mimyak wangi...tapi botol tu kosong je..sbg cntoh jer..eheh jgn komen botol tu lak tw :P hehe...jum ushar bawah ni


cer komen sikit...hehe :)

May 11, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
hari ni aku blaja samting baru..mekasih kat amoi cincai sbb die tanye ade banner exchange ke x.. aku pon penin la sbb aku xde g.. ape lagi aku pon cari la tutorial, last skali jumpe la jugak.. ni la hasilnya :)




*Copy And Paste it into your blog ok?:)




korang jangan lupe tmbh aku punya banner ehh :P hehe...

May 6, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
hari ni entry tebaru pasal work aku, korang komen la tw, hehe... ni aku wat sndri ok..jgn kate ciplak lak :P hehe..cakap banyak tarak guna..jum ushar gamabr bawah ni..


kalau ade yang berminat nak wat photoshoot korang sendiri bole la calling2 yer :) maceh korang yg sudi jengah sini..kalau komen lg syg korang..ehehe....


May 5, 2012

Posted by reza ahmad | File under :
Entry kali ni nak ajar koarng cara nak potong gambr guna PHOTOSHOP(PS). senangn jer, caranya korang kena ade PS dula la sebelum nak cut kan, kalau korang xde lagi PS, klik sini aku ade ajar cara nak cut kat entry lepas.
yang da ade 2 korang open application PS korang tu camni...

bukan application korang camni
pastu korang open la pic ape yg korang nak cut tu, kat sini aku pilih gambar
korang tekan ctrl+O serentak atau pergi dekat file then korang pilih open camni

korang cari file yg korang nak cut tu
pas da pilih korang tekan open, cam atas ni aku pilih gamabr DATUK SITI
bawah ni lak gambar yang aku da open da

camni bile da open
mesti korang da bosan pk bile la nak cut kn? hehe sabar2 nak bagi taw la ni... bila da bukak gambar korang tekan huruf  P kat koray punya keyboard korang P ni shortcut untuk tool pen dalam PS ni.
bila da tekan p nanti kua la camni ade gmbar pen.

nanti kua pen cam merah yang aku tunjuk atas ni


pastu korang buat macam bawah ni, ikut keliling gambar yang korang nak cut tu, antara 1 titik dengan titik pen 2 korang kena tekan Alt baru bole sambung titik kalau x nanti x bole..

last skali pastikan titik pen yg petama dan terakhir bertemu, kalau tak nanti tak jadi pulak..tengok bawah ni titik mula dengan akhir dan jumpa.

klik gambar untuk besarkan
pastu korang klik kanan kat gambar tu...kua macam bawah ni..

pilih make selection

pastu akan keluar macam ni

klik ok
pas da klik ok automatik akan keluar titik2 macam bawah ni

keluar titik2 macam ni pastikan kat layer yang   korang nak cut tu yang warna biru atas ni
yang bawah ni last step, korang pilih select bar ats sekali then pilih inverse, pastu korang tekan delate...jadi cam bawah ni...

tada da ilang latarbelakang DATUK SITI :) 

penatnyer wat tutorial ni...huhu, kalau korang xpaham ke pape ke komen la ye :) selamat mencube...