Followers

June 25, 2014

Posted by reza ahmad | File under :




Dato' Sri Hj. Zulkifli bin Omar
Ketua Pengarah Penjara Malaysia
kredit to 
http://www.prison.gov.my/portal/page/portal/hijau/kjeneral
dup..dap..dup...dap menaip ni ha.. sok je ha inteview

TEMPAT : 

PENJARA KAJANG (C) 
KOMPLEKS PENJARA KAJANG, 

43000 KAJANG 
W.P. PUTRAJAYA 

dok search2 blog orang tengok apa maklumat yang dapt... malas nak taip pepanjang cuma nak share ape yg aku x tw (smua soalan dan jawapan berdasarkan apa yang aku search) kalau salah jgn maraaa aaa.. :D (kalau salah sila betulkan ye) just nak share

1. pakaian masa nak pergi? baju sukan terus dari pagi
2. ada ujian lain ke slain kcrgasan? ujian on9 pada diadakan pada 1hb x sialap bagi yang berjaya (1st time ujian on9 sebelum ni xpernah)
3. ni saya ambil dari blog http://ikachenta.blogspot.com


"sampai la di hari kejadiannn..

sampai tu, register. pastu ade taklimat. katenye dalam 1 malaysia ni dia panggil 21ribu orang, tapi yang dia nak pakai dalam 198 orang je. perempuan dalam 30 orang je.. ika rasa memang awal-awal dah kena kick la kot.. hee..

okayy, 1st, dia panggil nama. masuk dalam cam dewan la. dia memang dah separatekan laki and pempuan. pastu dia amik berat, ukur tinggi, kira bmi, cek mata rabun ke tak, cek mata buta warna ke tak. 2nd, dia panggil kat satu sudut, dia suh bukak tudung, dia suh luruskan tangan, rapatkan tumit, luruskan tangan ke depan. 3rd, dia suh beratur melintang, pastu dia suh berjalan. pastu suh cam kawad sikit-sikit (time ni la dia tengok tangan lurus ke tak, pastu tengok bahu senget ke takk). time ni, tinggal 6 orang je pempuan. last, dia suh lompat setempat 162cm. ade 3 kali percubaan. dah la ika yang 1st dipanggil. wuu... seram woo.. pastu, kena lari 4x10m dalam masa 13saat. pastu, kena sit up. kena buat 28kali dalam mase 2min. tp alhamdulillah lepas.. dah setel sume tu, kul 11am. pastu pegawai tu bagi kitorang rehat, suh makan-makan dulu, sebab pastu kena lari 2.4km!! kul 12 berkumpul balik.

kul 12 tu, kitorang ber6 kena lari kat padang bola 6 round. ika sempat makan roti ngan minum air sikit. mula-mula buat stretching. pastu 1 round, 2 round, 3 round, dan seterusnya. dalam masa 17min tauuu..

sekarang ni, badan sume sakit-sakit. nak angkat kaki sendiri pun tak larat. jalan selow-selow je.. nak batuk pun sopan-sopan je.  kalau jumpa bakal mak mtua time-time ni, mesti tak kena reject. nak gerak sikit pun adududuuu..heee.. sekarang ni get ready untuk next stage. doakan saya yee kawan-kawaaannn... :)"


mmg agak mnakutkan la jugak, aku ni ha smua rase xde mslh, tang mata je yang menakutkan sikit ni.. nak taip lebih da celaru da.. errr.. dup dap dup dap je.. err.. kalau ade pengalaman sila la share ye...

doakan saya berjaya ye.. harap ada la rezeki... doa banyk2.. :)

3 comments:

nurul atika said...

waaa.. di creditkan.. thanks awk.. :)

reza ahmad said...

wc :)

Cik Shazwani said...

nasib bek Wanie baca sampai hbes. Kalau x msti da misunderstanding
hahahaha